- Witajcie.
Dziś przychodzę do Was z postem kulinarnym. Mój cudowny Mąż jest ogromnym miłośnikiem ryb. Ja niespecjalnie za nimi przepadam, ale od czasu do czasu także lubię zjeść jakieś wodne zwierzę. Jakiś czas temu, zakupiłam świeżego pstrąga łososiowego wraz z ciekawym przepisem. Sami zobaczcie jak pysznie zakończyła się ta historia...
Potrzebujemy:
- filety z pstrąga łososiowego (ja użyłam dwóch)
- ok. 200-300 g szpinaku, świeżego lub mrożonego (ja skorzystałam z mrożonego)
- mozzarella (u mnie wyszło pół kuli)
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich.
Jak wyczarować to pyszne danie?
Szpinak przesmażamy na maśle, dodając do niego posiekany ząbek czosnku, odrobinę soli i pieprzu.
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószamy solą i pieprzem, nakładamy na każdy z nich farsz szpinakowy. Następnie przykrywamy kilkoma plastrami mozzarelli i posypujemy orzechami. Filety wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
Ja podałam rybkę w towarzystwie kaszy kuskus i wyszedł z tego świetny duet.
Ja podałam rybkę w towarzystwie kaszy kuskus i wyszedł z tego świetny duet.
A Wy jak często przygotowujecie na obiad rybę? Jaka jest Wasza ulubiona?
Raczej rzadko przygotowuję, jestem fleksitarianką,
OdpowiedzUsuńwięc niewiele tego mięsa i ryb zużywam :-)
Aż musiałam wygooglować co to oznacza :-)
Usuń:-)))
UsuńPrawie jak vege, tylko ,że je się od czasu do czasu mięso :-)
Chociaż przepis kuszący...
Świetny pomysł na pstrąga. Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńProsty i szybki :-)
UsuńJa akurat bardzo rzadko przygotowuje rybę, niestety nie przepadam za nimi
OdpowiedzUsuńJa również nie przepadam, ale z uwagi na męża staram się robić czesciej :-)
UsuńRybę uwielbiam! Zawsze robię ją w sobotę, wczoraj szpinak kupiłam. Czosnek mam, tylko mocarelli brak. Trzeba dokupić i Bedzie można robić 😉
OdpowiedzUsuńDaj znać czy smakowało :-)
UsuńZróbmy tak, jak będzie ryba na obiad Twój mąż może przychodzić do mnie i moich synów, a mój mąż skoczy do Ciebie na coś innego 😂
OdpowiedzUsuńTo jest myśl! :D
UsuńUwielbiam rybki z piekarnika! :)
OdpowiedzUsuńZ pieca są najlepsze :-)
UsuńOsobiście jakoś nie przepadam za rybami - ale mój mąż pewnie bylby zadowolony z takiego obiadu :)
OdpowiedzUsuńPodobnie jest u mnie :-)
Usuńrzadko jadam ryby właśnie dlatego, że nie umiem przygotować.
OdpowiedzUsuńfajny przepis.
Ten akurat jest prosty i musi się udać, spróbuj!
UsuńW takiej wersji jeszcze nie próbowała, a uwielbiamy ryby
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
UsuńOj dziękuję za przepis, chętnie sobie zrobie
OdpowiedzUsuńSmacznego!
UsuńCudowny przepis! <3 Koniecznie muszę spróbować :) Uwielbiam ryby!
OdpowiedzUsuńDaj znać czy smakowało :-)
UsuńOjj ja uwielbiam ryby moje dzieci też za to mój mąż już nie :) rybkę jemy raz w tygodniu. Pstrąga bardzo lubię ale inne ryby też są ok. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMąż kupił mi ostatnio rybę jakąś, nie znam się na nich. Co otwieram zamrażalnik to patrzy na mnie jej wielka głowa. Muszę ją w końcu przygotować :-)
UsuńW ten sposób jeszcze nie przygotowywałam ryby, zapisuje sobie przepis!
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj!
Usuńuwielbiam pstrąga, ale zawsze jadłam z grilla. Takiego muszę wypróbować, bo wygląda przepysznie, a do tego szybko się robi :)
OdpowiedzUsuńSzybki, prosty i smaczny przepis :-)
UsuńBardzo lubię łososia :) Danie wydaje się być całkiem proste i smaczne :) Na pewno wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam!
Koniecznie!
UsuńTeż uwielbiam ryby :) Ale zwykle mi brakuje pomysłów, jak przyrządzić je w nowy sposób.
OdpowiedzUsuńA więc wypróbuj ten przepis :-)
UsuńMoże w końcu przekonam się do szpinaku. W tak zacnym towarzystwie może wreszcie będzie zjadliwy
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam szpinak :-)
UsuńNie jesteśmy zbyt wielkimi zwolennikami ryb. Naszą ulubioną jest dorsz. Jednak tak patrzymy i nawet spodobał się nam przepis. Pewnie skorzystamy z niego w najbliższym czasie.
OdpowiedzUsuńDajcie znać czy smakowało :-)
UsuńUwielbiam ryby. Przepis smakowity
OdpowiedzUsuńW dodatku bardzo prosty :-)
UsuńU mnie ryba musowo musi być chociaż w niedzielę. Przygotowuję zawsze w piekarniku łososia albo polędwicę z dorsza :) Muszę wypróbować twój przepis :)
OdpowiedzUsuńŁososia też uwielbiam <3
UsuńOj kurcze, jak ja dawno pstrąga nie jadłam. Zapiszę sobie, bo mi smaka narobiłaś :P
OdpowiedzUsuńA proszę bardzo :-)
UsuńOj smakowitości.
OdpowiedzUsuńWpadnij i do mnie
www.natalia-i-jej-świat.pl
Pysznie :-)
UsuńWygląda przepysznie i z tego co czytam - to moje smaki!
OdpowiedzUsuńJest bardzo delikatny i nawet wybrednym zasmakuje :-)
UsuńDelicious, I will like to do that in my house to lunch.
OdpowiedzUsuń-XOXO, Beatriz.
Sempiterna - beauty - travel - fashion
Geeky Freaky - games - series
So, enjoy your meal!
UsuńJa nie jestem osobą która szczególnie lubi ryby, jedynie sledz i makrela.. nie lubię innych ryb, nie są dla mnie
OdpowiedzUsuńNie każdy właśnie lubi ryby...
UsuńUwielbiam ryby, świetny przepis -zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńReniu, więc do dzieła :-)
UsuńPysznie, coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńSpróbuj Beatko!
Usuńwygląda bardzo ładnie:)
OdpowiedzUsuńJest przepyszny!
UsuńRybka bardzo smakowicie się prezentuje :D Chętnie skorzystam z przepisu :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ wy-stardoll.blogspot.com
Smacznego!
UsuńCiekawy przepis.
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
UsuńO mniaaam!
OdpowiedzUsuńPychota :-)
UsuńOjojoj! To musi być pyszne!! Wiesz co, tak zmieniając temat: masz świetne logo! :)
OdpowiedzUsuńPyszne! Dziękuję Ci bardzo :-)
UsuńW bardzo podobny sposób robiłam pstrąga łososiowego i uwielbiam pod każda postacią!
OdpowiedzUsuńJest naprawdę pyszny w tej odsłonie :-)
UsuńMy lubimy rybki. Z reguły kupujemy świeże i te lokalnie dostępne. Czy z patelni, czy z piekarnika smakują wybornie. Twoja skosztowałabym również z przyjemnością. :)
OdpowiedzUsuńTo prosty przepis, warto więc spróbować :-)
UsuńWygląda apetycznie, jednak jadłabym tylko oczami :)
OdpowiedzUsuńJesteś weganką? :-) czy po prostu nie lubisz ryb?
Usuńale narobiłaś nam ochoty!
OdpowiedzUsuńNic tylko gotować! :-)
UsuńKoniecznie muszę wypróbować ten przepis :) bardzo lubię takie dania z ryb.
OdpowiedzUsuńPrzepis jest prosty, szybki k baaaardzo smaczny :-)
UsuńUwielbiam łososia i szpinak!
OdpowiedzUsuńBędę musiała wypróbować ten przepis.
Koniecznie!
UsuńU mnie ostatnio często się rybka przewija. Twój przepis wygląda na bardzo smaczny :)
OdpowiedzUsuńI taki właśnie jest :-)
UsuńSzukałam ostatnio ciekawego przepisu na rybę, ale nic nie znalazłam. Cieszę się, że trafiłam na Twój wpis. Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńSuper! Cieszę się. Daj znak czy smakowało ;-)
UsuńUwielbiam ryby w kazdej postaci, a takiego pstrąga jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj!
Usuń